Zondag 10 april GP Kivada Wielersport 2022 te Berlicum

Beloften/U23
Voor Scott Baijs de eerste wedstrijd van het seizoen. Na de start zat hij er goed bij en daarna een uur lang in een treintje gezeten voor de 10de positie. De benen liepen vol en het was doorbijten om een goed tempo vol te blijven houden. Dit resulteerde erin dat hij het groepje moest laten gaan en uiteindelijk gefinisht op een 15de plaats. Scott heeft er een goed gevoel aan overgehouden en nu vorderingen maken voor de rest van het seizoen.

Brian de Vries had een mooie start en ging ongeveer in het midden van de categorie het bos in. Het tempo lag erg hoog waardoor hij net niet kon meekomen. Door het vlakke landschap en iedere keer staan na de bocht was het even wennen. Naar mate de wedstrijd vorderde heeft Brian zijn plek goed vast kunnen houden tot aan de finish met een 13e plaats. Met een tevreden gevoel de wedstrijd uitgefietst.

Junioren/U19
Yorick Kamphuis had helaas achteraan geloot. Hij gaf aan dat zijn start niet de beste was. Dan maar de achtervolging inzetten en naar voor kunnen rijden. Hij heeft een mooie wedstrijd neer kunnen zetten. Yorick kwam midden het veld als 20e over de meet. Hij heeft zijn nieuwe KTM fiets lekker in kunnen fietsen.

Nieuwelingen/U17
Julian Kerklaan mocht door een gunstige loting op de eerste startrij opstellen. Bij de start ging het meteen pijlsnel en gingen veel renners hem voorbij. Uiteindelijk bij een groepje belandt en daarbij een lange tijd meegereden. Op een geven moment viel het groepje uit elkaar en reed hij in zijn eentje verder. Uiteindelijk heeft Julian de 18e plaats behaald in een groot deelnemersveld en was hij zeker tevreden met het resultaat.

Jorn van der Made had een keer een goede loting en pakte kopstart. Hij en een andere renner wisten al snel los te komen. Gedurende de wedstrijd werd de groep langzaam wel groter en het werd steeds meer een tactische wedstrijd. Jorn voelde zich sterk en kon goed mee. Na een heftige laatste ronde met veel aanvallen. Uiteindelijk op een mooie 2de plek in de sprint kunnen finishen.